Program: L-V: 8.30 - 17.00 Informații și Comenzi 0736.27.09.98 Transport Gratuit pentru comenzi mai mari de 100 lei
Descoperire Premiata cu Nobelul pentru Medicina
Telomerii și alimentația Telomerii și alimentația

Telomerii și alimentația

Uncategorized aprilie 19, 2018 TELOM-R 2

Cercetări, făcute de mai multe echipe medicale, arată că alimentația curată, naturală are un efect benefic incontestabil asupra telomerilor, reîntinerind, în timp, organismul. Cele mai puternice activatoare de telomeraze sunt – conform ultimelor descoperiri – următoarele:

coaja fructelor închise la culoare – este foarte bogată în resveratrol, o substanță puternic antioxidantă, care prelungește telomerii și ferește ADN-ul celulelor umane de mutații nefaste. Cele mai bogate în reseveratrol sunt: prunele, strugurii negri, coacăzele negre, afinele.

Coacazul negru detoxifica organismul, regleaza activitatile hormonale, combate anemia, stimuleaza cresterea si intareste oasele, ajuta la regenerarea organismului si prelungesc viata.

Coacazul negru detoxifica organismul, regleaza activitatile hormonale, combate anemia, stimuleaza cresterea si intareste oasele, ajuta la regenerarea organismului si prelungeste viata.

cruciferele – sunt o familie de legume, care-și datorează numele florii lor cu patru petale, în formă de cruce. Ele secretă în mod naturale substanțe pe bază de sulf, cu puternic efect anti-tumoral, dar care activează și telomerazele. Dintre crucifere, cele mai active sunt broccoli, varza roșie, varza albă, conopida.

Conopida este o legumă cu o concentraţie mare de nutrienţi. Este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu şi are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, vitamina B6 și B9.

oleaginoasele naturale – conțin cantități mari de acizi Omega 3-6-9, cu efect de reîntinerire. Cele mai puternice în acest sens sunt: uleiul de rapiță, miezul de nucă, semințele și uleiul de in, germenii de grâu, migdalele neprăjite, măslinele ne-tratate pentru culoare.

germeni de grau

Germenii de grâu sunt o sursă importantă de acizi graşi omega-3 care scad colesterolul, împiedică apariţia inflamaţiilor şi protejează creierul.

Principalul dușman al integrității telomerilor este constituit din hrana super-procesată, ce scurtează telomerii și, implicit, viața. Ceea ce, cu decenii în urmă, numeau naturiștii hrană moartă își merită din plin numele, în lumina noilor descoperiri. Într-adevăr, zahărul, cerealele decorticate, prăjelile, grăsimilie modificate, majoritatea E-urilor sintetice, excesul de carne roșie sau de alcool reduc într-un ritm foarte rapid dimensiunea telomerilor. Consecința? Celulele îmbătrânesc prematur, suferă mutații maligne, accelerând apariția cancerului, a bolilor degenerative, micșorând dramatic speranța de viață. Totuși, alimentația este doar o componentă a acestei probleme, de viață și de moarte (în sensul propriu al cuvântului), a telomerilor. Plantele medicinale, datorită concentrației lor mari de principii active, sunt o soluție mai puternică vis-a-vis de re-întinerirea organismului.

TELOM-R

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *